Nyhedsbrev december 2018

Dompap

Glædelig Jul og Godt Nytår
Alle gode ønsker til alle Illeris grundejere. Vi ser lysere tider komme, nu da vi er kommet forbi glædens dag, vintersolhverv. Og det betyder snart et nyt år med store og glade oplevelser i Illeris.

Skovfolket har arbejdet
Her i efteråret er der sket en del på skovfronten. Poul og Erik har haft gang i den store klinge, dels nede ved Marens Kær og dels for enden af den nordlige stamvej. Marens Kær kommer jeg tilbage til, men nede ved Heden for enden af den nordlige stamvej, er der en stribe skov, hvor birken var tæt på at kvæle egetræerne. Det gør den så ikke mere, da de gode skovfolk har gjort en ende på de små birketræer og givet plads til egen.

Sti til Marens Kær
Der har altid været en sti fra den nordlige stamvej og ned til Marens Kær. Men i forbindelse med et ejerskifte blev vi klar over at denne sti faktisk gik på privat grund. Derfor er der fældet ganske få træer i skoven, for at få en ny hyggelig skovsti fra vejen og ned til Marens Kær. Vi har lavet en lille video om stien, og denne video kan ses på YouTube på dette link: https://www.youtube.com/watch?v=RqcjPtqHbrE&feature=share

Byplan vedtægt og affaldsøer
Vi har et par ting som vi kommunikerer med kommunen om. Nå, ja. Kommunikerer er så meget sagt, da det mest er os der skriver og ringer, så man må sige at det er en slags envejskommunikation. Men vi er blevet ringet op for nylig, og håber derfor at kommunen dels vil forholde sig til vores forslag om ændring af byplanvedtægten for området og dels indfri vores ønske om at få flyttet affaldsøerne!

Skårlægning af raps
I nyhedsbrevet I fik tilbage i august havde jeg faktisk glemt én ting. Flere har spurgt om hvorfor landmanden kørte rundt midt nat og skårlagde rapsen. Det er der faktisk en meget fornuftig forklaring på: Nattens dug forhindrer nemlig bælgen i at åbne sig, og derved bliver rapsfrøene i sikkerhed indtil mejetærskeren efter en lille uges tid kommer for at høste.